Lokaal

Hier maak ik een overzicht van lokale, biologische producenten van wijn. 'Lokale wijn' bepaal ik als wijn geproduceerd binnen een straal van zo'n 700 à 800 km van Utrecht. Dit beslaat het midden en oosten van de Loire, de Bourgogne, Chablis, Champagne, Jura, Elzas, Pfalz, Moezel, Saar en Ruwer. Maar natuurlijk ook België én Nederland! En Zuid Engeland?

En daarbij wil ik mij oriënteren op de middenstand in Utrecht en ommeland, die zich bezig houdt met mooie en eerlijke producten. De bierbrouwers, slagers, bakkers, graanmolens, kaasboerderijen, worstenmakers, groenteboeren, Abraham en zijn mosterd, imkers, et cetera, et cetera.

Het idee hierachter is dat mijn wijngaard waarschijnlijk ook plaats gaat bieden aan horeca. Een plek waar je kan proeven van al het lekkere van de gaard en mooie wijnen van biologisch producerende collega's, begeleid door een blokje van de kaasboer om de hoek of zelfs een maal uit een AGA?

Geen opmerkingen: